Inhoud
Hoe schrijf je een bezwaarschrift voorbeeld?
Onderwerp: bezwaarschrift Geachte heer, mevrouw, Ik teken bezwaar aan tegen uw beslissing van <de datum van de beslissing>. Het kenmerk van de beslissing is: <het nummer van de beslissing>. Ik stuur een kopie van de beslissing met dit bezwaarschrift mee.
Hoe vaak mag UWV beslissing uitstellen?
Wij kunnen die periode meer dan 1 keer onderbreken. Tijdens de onderbreking nemen wij geen beslissing. Heeft u ons een formulier 'Melding te late beslissing' gestuurd? Als wij uw melding in behandeling hebben genomen, mogen wij de periode waarbinnen wij moeten beslissen niet verlengen of onderbreken.
Kan ik UWV aanklagen?
Heeft u schade door een fout van UWV? Dan kunt u schadevergoeding vragen. Wij kijken dan of uw verzoek voldoet aan de volgende voorwaarden: De schade komt door een fout van UWV.
Waar kan je geen bezwaar tegen maken?
U moet uw bezwaarschrift binnen 6 weken na de datum van de beslissing indienen bij de overheidsinstantie. Voor een bezwaarprocedure hoeft u geen advocaat te hebben. U kunt geen bezwaar maken tegen de algemene regels van bijvoorbeeld uw gemeente. Die regels gelden voor iedereen.
Wat is een hoorzitting bij het UWV?
De hoorzitting is een onderdeel van de bezwaarprocedure. Een hoorzitting is een gesprek tussen u en UWV en vindt plaats op een UWV-kantoor. Tijdens de hoorzitting kunt u vertellen waarom u het niet eens bent met onze beslissing.
Waarom maakt de werkgever bezwaar tegen beslissing UWV?
Bent u het als werkgever niet eens met een beslissing van UWV? Bijvoorbeeld als uw aanvraag voor een voorziening is afgewezen. Of als u een boete krijgt of uw premie hoger wordt. Dan kunt u bezwaar maken.
U mag iemand meenemen naar de hoorzitting en naar de medische herkeuring. Dit hoeft geen advocaat te zijn, maar mag desgewenst een familielid of kennis zijn (Hoe werkt een bezwaarprocedure?) - Bezwaar UWV - Niet eens met het UWV? Bel voor Gratis Advies. Na afloop van de hoorzitting of de herkeuring volgt er een schriftelijk verslag van hetgeen op de hoorzitting is besproken, of van de bevindingen van de uwv-arts die de herkeuring heeft uitgevoerd.
De verslagen en de beslissing op bezwaar van het UWV worden u schriftelijk toegestuurd. Bent u het niet eens met de beslissing op bezwaar, dan kunt u daartegen in beroep gaan bij de rechtbank, sector bestuursrecht. U bent dan wel griffierecht aan de rechtbank verschuldigd (Maak direct bezwaar tegen het UWV). Laat u door ons adviseren of het instellen van beroep tegen de beslissing op bezwaar van het UWV is aan te raden.
Als u wilt weten binnen welke termijn bezwaar moet zijn aangetekend tegen een beslissing van het UWV, dan moet u het besluit van het UWV goed lezen - Bezwaarschrift UWV - Uitkering. Op elke beslissing van het UWV die voor bezwaar of beroep vatbaar is, dient wettelijk de termijn voor bezwaar (of beroep) te worden vermeld.
Het UWV houdt zich aan deze wettelijke bepaling en er zijn (nagenoeg) geen schriftelijke besluiten van het UWV waarop niet de termijn voor het instellen van bezwaar staat vermeld. In de meeste gevallen is de bezwaartermijn zes weken na de datum van verzending van het besluit door het UWV. Wilt u een bezwaarschrift schrijven aan het UWV omdat u door de uwv-arts ‘beter’ bent verklaard volgens de Ziektewet, dan is de bezwaartermijn tien dagen.
Er is dan geen datum van verzending en de tien dagen termijn voor bezwaar begint direct te lopen. Als de datum van verzending niet bekend is, dan geldt de dagtekening die op het besluit staat vermeld. Een bezwaartermijn van zes weken wil zeggen dat uiterlijk op de laatste dag van de zesde week na de dagtekening (of datum verzending) van het besluit bezwaar moet zijn aangetekend.
Als het UWV ontkent dat uw bezwaarschrift tijdig is ontvangen, dan dient u te bewijzen dat u tijdig bezwaar heeft aangetekend. Het is verstandig om uw bezwaarschrift altijd per gewone post te versturen en nog een extra exemplaar per aangetekende post of per fax. U kunt uw schriftelijk bezwaar ook persoonlijk afgeven bij een UWV-kantoor bij u in de buurt.
Kunt u achteraf niet bewijzen dat u tijdig bezwaar bij het UWV heeft aangetekend, dan mag het UWV uw bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaren en wordt uw bezwaar inhoudelijk niet in behandeling genomen. In zeer uitzonderlijke gevallen moet het UWV uw bezwaarschrift toch inhoudelijk behandelen als u te laat bent met het indienen van bezwaar.
Daar kan sprake van zijn als u een ernstig ongeluk krijgt en langdurig in het ziekenhuis belandt. In de meeste gevallen bent u niet ‘verschoonbaar’ te laat met uw bezwaar en hoeft het UWV bij termijnoverschrijding uw bezwaarschrift niet in behandeling te nemen. Neem bij twijfel met ons contact op - Bezwaar UWV - Niet eens met het UWV? Bel voor Gratis Advies.
Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing of handeling van het UWV? Een advocaat van de UWV Bezwaarbalie verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op! Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op (Bezwaar maken tegen UWV - Succesvol bezwaarschrift).
Bent u het niet eens met een beslissing van UWV? Hieronder wordt uitgelegd hoe u bezwaar maakt tegen een beslissing. Bent u niet tevreden over onze dienstverlening? Dan kunt u een klacht indienen. Bijvoorbeeld als u niet op tijd wordt teruggebeld of als u vindt dat een beslissing te lang op zich laat wachten.
Als u het niet eens bent met een beslissing kunt u ons eerst bellen. Kijk voor telefoonnummers op Contact met UWV. U kunt geen bezwaar indienen bij de medewerker van UWV Telefoon. Hoe werkt een bezwaarprocedure?. Hij kan u wel helpen bij het vinden van een antwoord op uw vraag. Bij UWV kunt u ook kiezen voor mediation.
Een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, begeleidt de partijen hierbij. Voor meer informatie kijkt u op Mediation. Denkt u dat mediation een goede oplossing is voor uw bezwaar? Geef dat aan in uw bezwaarschrift. Wij bekijken of uw bezwaar met mediation opgelost kan worden. Mediation bij UWV is gratis. Oneens met de uitslag. U wilt een bezwaarschrift indienen? Kijk dan op Een bezwaarschrift indienen voor meer informatie.
Meestal is de termijn 6 weken na dagtekening van de beschikking. Bent u het niet eens met een beslissing van de Ziektewet? Dan is de termijn 2 weken. Zorg dat uw bezwaarschrift op tijd is, anders kunnen wij het niet behandelen. Hebben wij uw bezwaar ontvangen? Dan sturen wij u binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging.
In deze machtiging schrijft u wie het bezwaar voor u indient. Die persoon moet ook het bezwaarschrift ondertekenen. U hoeft geen machtiging mee te sturen als de persoon een advocaat is. Ook als het een professionele rechtshulpverlener is heeft u geen machtiging nodig. Bijvoorbeeld als het iemand van een rechtsbijstandsverzekering, een rechtswinkel of een vakbond is.
Vervolgens kan er besloten worden om nieuwe onderzoeken te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld naar uw werkgeschiedenis of naar uw medische situatie. Dit soort vragen naar meer informatie staan vermeld in uw dossier, dat u ook in deze fase kunt aanvragen. Zo heeft u en uw advocaat altijd een helder beeld van uw dossier.
Bel ons op voor hulp in jouw situatie. We helpen je graag om door deze moeilijke periode heen te komen. Het is ook mogelijk om je vragen naar ons te mailen. We sturen je dan zo snel mogelijk een reactie toe.
Een van uw mogelijkheden is het UWV te verzoeken om een deskundigenoordeel (art. 32 lid 1 SUWI). Een verzekeringsarts van het UWV brengt dan een advies uit ten aanzien van uw mogelijke arbeidsongeschiktheid. Overigens kan niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever zo’n verzoek indienen bij het UWV. Het UWV geeft vervolgens binnen een termijn van twee weken een oordeel over het verzoek (art. 32a lid 3 SUWI). In de rechtspraak is ten aanzien van het deskundigenoordeel de vraag gerezen of hiertegen op enigerlei wijze bezwaar of beroep mogelijk is. De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft hierover geoordeeld dat zowel de afwijsbrief op het verzoek tot second opinion door het UWV (ECLI:NL:CRVB:2005:AS3619) als wel de brief waarin de uitslag van de second opinion wordt meegedeeld, niet op rechtsgevolg is gericht en daardoor niet als besluit in de zin van artikel 1:3 Awb kan worden aangemerkt (ECLI:NL:CRVB:2009:BJ5998 en ECLI:NL:CRVB:2009:BG9129). Dit sluit een bezwaar of beroepsprocedure tegen een second opinion van het UWV verder uit. Zijn uw opties nu uitgeput? Nee, want sinds 1 juli 2017 biedt de wetgever u via een wijziging van de Arboregels een extra herzieningsoptie aan. Wanneer u het niet eens bent met het oordeel van de bedrijfsarts kunt u naast het deskundigenoordeel van het UWV, ook een second opinion aanvragen bij een onafhankelijke bedrijfsarts.
U kunt dan zelfstandig bezwaar en (hoger) beroep aantekenen - Wat als je het niet eens bent met de beslissing van UWV?.
Meer van Arbeidsrecht
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Uitkering Advocaat - Uitkeringsproblematiek
Bezwaar Maken Op Hoogte Uitkering
Vervroegde Wia-aanvraag, Hoe Werkt Het?
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Uitkering Advocaat - Uitkeringsproblematiek
Bezwaar Maken Op Hoogte Uitkering
Vervroegde Wia-aanvraag, Hoe Werkt Het?